Telpost Beurtemolen/Heulebos - Sint-Eloois-Winkel

Deze telpost lag al vele jaren aan Heulebos, maar werd omwille van praktische redenen en de zichtbaarheid  2 km meer naar het ZW verlegd. De telpost ligt nu op de grens tussen Gullegem en Sint-Eloois-winkel op een hoog punt, waar in de toekomst de Beurtemolen zou worden gebouwd. In het noordoosten kijk je uit over Heulebos, in het zuidoosten kijk je over Kortrijk, in het noordwesten kijk je tot de kam Roeselare-Zonnebeke. In het zuiden kan je het monument voor de Vlaamse pendelarbeiders zien staan aan de Franse grens.
De trekroute langsheen Heulebos wordt gebruikt door heel wat klein gevogelte dat de drukte van de Kortrijkse agglommeratie wil ontwijken. De weiden ronde Heulebos staan bij vogelvangers sinds oudsher bekend als doortrekplaatsen..

Bereikbaarheid

Vanaf de weg Gullegem-Moorsele (vanuit Gullegem): neem net voor de brug over de A17 de weg rechts die evenwijdig loopt met de A17. Op het hoogste punt neem je de kiezelweg rechts. Vanaf de weg Sint-Eloois-Winkel - Rollegem-Kapelle (vanuit Sint-Eloois-Winkel): neem de weg links net voor de brug onder de A17. Evenwijdig blijven volgen met de A17 tot op het hoogste punt. Daar kiezelweg links.
Google maps